top

Homer features

Wat is de Homer?

De Homer is een makkelijk te verhuizen huis van circa 7 meter lang, 4.35 meter breed en 3,20 meter hoog. Inwendig betekend dat een oppervlakte van 26 m2, en een stahoogte van minimaal 2,60 meter hoog. Er is een slaapkamer, een gecombineerde eetkamer met keuken en een badkamer met wc en douche. Hij is geschikt voor twee personen. Alles om comfortabel te kunnen wonen is aanwezig. Zie hier onder bij de features voor een uitgebreidere omschrijving.

Vervoer

Om de Homer makkelijk te kunnen verplaatsen kan hij ingeschoven worden, dan is hij nog maar 2,45 breed, waardoor hij makkelijk vervoerd kan worden, op een semi dieplader, achter een vrachtwagen, of een BE combinatie. Deze afmetingen maken het eenvoudig de Homer overal mee naar toe te nemen.

Bouwnormen

Hij voldoet aan de bouwnormen voor een nieuwbouwhuis. Daardoor is hij, zeker vanwege zijn geringe afmeting, bijzonder energie zuinig. De inrichting is verder ook zo dat hij voldoet aan het bouwbesluit, en je hebt er alles wat je nodig hebt om er te kunnen wonen.

Afwerking

De afwerking is met veel aandacht gedaan, met echte materialen, zoals staal en hout. De gevel kan volledig van hout, maar het kan ook een combinatie zijn van hout en roest vast staal.

Duurzaamheid en ontwikkeling

In de basis streven we naar een zo’n duurzaam mogelijke oplossing voor wonen. Dat is op het gebied van de gebruikte materialen, in relatie tot het milieu, maar ook, hoe lang gaat het mee. Nog een derde component is de de maatschappelijke kant. We willen met de Homer een goed alternatief bieden voor de overspannen woningmarkt, met een zo laag mogelijke footprint.

Voor wie?

Voor nu kunnen we Homers bouwen die aangesloten moeten worden op de nutsvoorzieningen. Te denken valt aan bijvoorbeeld mantelzorg, tijdelijke oplossing voor bij een verbouwing, vakantie huisje.

De potentie die het heeft is veel breder, en dat proberen we uit in ons prototype, als een soort “concept house”, zoals je ook “concept cars” hebt, waarbij je nieuwe technieken uitprobeert. Dat doen we dus ook met het “concept house”. Deze innovaties zijn te zien op de R&D pagina, en gaan over het volledig onafhankelijk kunnen wonen, zonder nuts aansluitingen. Deze wekt zijn eigen energie op, en moet zo efficiënt worden, dat er verder geen externe energievoorziening meer nodig is.

 

 

De Homer in onderdelen

 

 1. Stalen gevel
 2. Houten gevel
 3. Uitschuifmechanisme
 4. Isolatie
 5. Ramen & daken
 6. Deuren & lijsten
 7. Terras
 8. Elektriciteit
 9. Water
 10. Verwarming
 11. Afvoer
 12. Smart functies