top

Verwarming

Het grootste verbruik is de verwarming en warm water voor de douche. De eerste besparing lijkt flauw, maar is de grootte van een huis. Het tweede is de isolatie. Voor de Homer is er gekeken naar wat je comfortabel nodig hebt om prima te kunnen wonen. Daarvoor moet het interieur zo ingedeeld zijn dat je alles hebt, en niks mist. Wel vraagt het concept van de gebruiker de insteek om de dingen eenvoudig te houden. De uitdaging zit er in alles te hebben, maar niks teveel.

Wij denken dat je, puur om te wonen, niet veel ruimte nodig hebt. Dat is al een grote winst, in relatie tot je energie verbruik. Grappig genoeg geef je zelf ook energie en die telt in een kleine, goed geïsoleerde ruimte, ook mee. In een grote ruimte is dat te verwaarlozen.

Verwarming

Voor het verwarming van de ruimten is een elektrische kachel het eenvoudigst. Dat zou dan met hetelucht kunnen, of/en elektrische vloerverwarming.

Op (flessen)gas of diesel zou ook kunnen.

Er wordt gewerkt aan een super energie zuinige warmtepomp, die, in combinatie met zonnepanelen er voor zorgt dat de Homer misschien we helemaal geen externe energiebron meer nodig heeft!

 

 

Category
Date
Tags

Write a Comment