top

Interieur afwerking

Voel je thuis

Om een woning te creëren waar je je thuis voelt moet er heel goed nagedacht worden over de gebruiker. De grootte van een huis zegt niet per se iets over hoe je je thuis voelt. Wat wel vervelend is, is als je tegen praktische dingen aan loopt, dat iets niet werkt, veel tijd kost, of niet mooi is. Daarnaast geeft iets van kwaliteit een heel ander gevoel dan iets goedkoops, en honderd in een dozijn.

Materiaal keuze

Dingen die gemaakt zijn van pure materialen krijgen iets tijdloos, en gaat naar ons idee nooit vervelen. Om dat te maken vraagt dat ouderwets vakmanschap, maar daardoor krijgt het letterlijk substantie. Er zijn vele richtingen mogelijk qua afwerking, maar alles zal degelijk en echt zijn. We werken niet met spaanplaat of kunststof toplaagjes. Dat geeft snel resultaat, maar is in onze ogen niet duurzaam. In het algemeen is het ook zo dat er bij een beschadiging niks meer mee te doen is. Vaak is het type plaat niet meer leverbaar, omdat er weer een “verbeterde variant” is, en ja, als je toch bezig bent, waarom die je het niet gelijk allemaal maar opnieuw…

Door veel met hout te werken, geschilderd of in de olie, creëer je iets met substantie. Het kost meer werk, maar daar staat tegenover dat het in principe nooit vervangen hoeft te worden. Degelijk verwerkt hout schilder je opnieuw als dat nodig is. Het is iets minder strak of steriel, maar dat geeft naar ons idee nou juist karakter.

aanrecht van hergebruikt meerpalen hout zwaluwstaart detail in eiken lade

Een voorbeeld van een keuken die de stijl weergeeft van een klassieke keuken, zoals de hele Homer zou kunnen worden afgewerkt. Kijk op gabrieldejong.nl voor meer inspiratie. Enkele suggesties: klassieke geschilderde keuken, of modern industrieel, van berken triplex, in de olie gezet.

 

Combinaties

Wij zien er de uitdaging in een woonruimte te creëren van hout, waarbij we blijven nadenken over hoe het voor de gebruiker is. In het ontwerp zoeken we naar dubbele functies, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Dat vraagt om “omdenken”. We zijn gewend aan veel producten voor veel verschillende dingen, maar als je puur naar de functie kijkt, kan je vaak de functies combineren.

Een voorbeeld is de douche en de wc. Deze hebben wij in één gecombineerd. Het eerste directe nadeel is natte sokken als de vloer nat blijft. Dat is dan weer leuk op te lossen door vloerverwarming.

Category
Date

Write a Comment