top

Homer Time

Houten gevel

Als de Homer is uitgeschoven vonden we het mooi als het karakter veranderd van iets mobiel naar iets meer huiselijk. Daarom hebben we gekozen voor hout. De uitdaging was vervolgens het vinden van hout dat zo lang mogelijk mee gaat, het liefst zonder de noodzaak van schilderen, en niet tropisch. We zijn uitgekomen op accoya, een verduurzaamd hout met 50 jaar garantie voor buiten. Het komt uit Nieuw Zeeland. Dat is het enige nadeel; dat het van ver komt. Het is verduurzaamd door middel van stomen met azijn, waardoor het hout veel stabieler wordt, en alle organische stoffen zijn er uit verdreven, waardoor schimmels en diertjes er geen interesse meer in hebben.

Verder wilden we dat het zou passen bij het roest vast staal, en hebben zelf zweeds rabat gemaakt, omdat accoya dat niet levert.

Het volgende wat voor betere duurzaamheid zorgt is dat er geen schroeven of spijkers van buiten naar binnen gaan, daarom heb ik blokjes aan de achterkant gelijmd en genageld. de onderste blokjes maken, samen met de voorkant van de plank een groef die de zich vast zet aan de bovenkant van de plank er onder

De bevestiging van de planken is gedaan met schroeven in de bovenste blokjes. Er achter zit overigens een damp open, waterkerende folie. Dat houd het water tegen, bij bijvoorbeeld harde wind en regen. Deze moet overigens damp open zijn, omdat anders het eventuele vocht van binnen uit niet naar buiten kan.

Comments

  • reply

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

    March 30, 2021

Write a Comment