top

Uitschuifbaar

De Homer kan in en uitschuiven, zodat deze eenvoudig over de weg te transporteren is, maar ook groot genoeg is om in te kunnen wonen. Ook moet dat door iedereen gedaan kunnen worden, zonder moeite.

Grootte

De Homer is in ingeschoven toestand 240 cm breedt, dat maakt het eenvoudig te vervoeren. Op een BE oplegger kun je er mee door heel europa rijden, en kun je op de meest bijzondere plekken komen. Inwendig is de Homer dan 210 cm breed. Als je de Homer uitschuift dan wordt hij inwendig maar liefst 400 cm.

Dan zijn alle ruimten optimaal te gebruiken, en kun je er goed in wonen. Zie “indeling” voor meer details. Mocht je op vakantie gaan en wil je langs de weg pauzeren, of kom je op een plek waar er onvoldoende ruimte is om uit te schuiven, dan kun je nog steeds prima vertoeven binnen. Je mist dan het terras, de sofa en het bureau, maar je hebt dan nog steeds de badkamer/keuken, wc, het tweepersoons bed, die je eenvoudig om zet naar een U-zit, zodat je er kunt eten en drinken, en een éénpersoons bed. Dan is het geheel te gebruiken als een conventionele caravan.

Gemak

Met een druk op de knop schuift hij automatisch in en uit. Als er iets blokkeert dan stopt hij vanzelf. Je kunt live volgen wat er gebeurd, zoals wat de status is, hoeveel millimeter hij onder en boven is aangeschoven, hoe zwaar de motoren worden belast, hoe snel de motoren draaien, en wat het totale verbruik is. Als er onvoldoende stroom aanwezig is dan gaat gaat hij niet in of uitschuiven, zodat je dan niet met een half uitgeschoven huis zit. Als dat het geval zou zijn dan is de Homer eenvoudig aan te sluiten op een draaiende motor van een auto, of op een stopcontact.

De techniek

Het in en uitschuiven gebeurd door middel van twee 24 Volt gelijkstroom motoren, die geregeld worden door de centrale computer. Een motor zit boven in de Homer, voor het dak, de ander onder.

De motor boven drijft een holle as aan, met aan de uiteinden een spindelmoer, aan de zijwanden zitten aan beide kanten spindels die in deze spindelmoeren gaan. Door de motor te draaien, worden de wanden ingetrokken of weggeduwd.

Onder werkt dat hetzelfde, maar met het verschil dat er twee spindels per kant zijn.

Door de motoren op de juiste positie ten opzichte van de ander aan te sturen kan het huis in en uitschuiven.

De motoren hebben ieder weer een eigen besturing, die de motoren schakelt, en continu de positie en het verbruik bijhoudt. Als de controller waarneemt dat het huis op de gewenste positie is aangekomen schakelt hij automatisch de stroom naar de motor uit. Als de motor draait dan houdt hij continu de stroom in de gaten. Als deze wordt overschreden schakelt hij de motor direct uit. Op deze manier is het onmogelijk de motoren over te belasten. Mocht, om welke reden dan ook de motor toch nog overbelast raken, dan is de motor afgezekerd bij de motor. Mocht daar evengoed weer iets mis gaan, neemt de centrale meterkast dit waar, en schakelt deze de totale voeding naar de motor af.

 

Category
Date
Tags

Write a Comment