top

Stopcontacten

homer stopcontact

In de Homer wandcontactdozen komen verschillende functionaliteiten, waaronder het stopcontact

In de wand/contactdozen komt een kleine microcontroller. Daar zit de mogelijkheid in om verschillende functionaliteiten zoals verlichting, verwarming, airco, etc. te bedienen. Tegelijkertijd zitten er stopcontacten in.

Er kunnen meerdere voltages uit de stopcontacten komen, zoals 5 volt voor mobieltjes, 12 en 24 volt voor huishoudelijke apparaten, en 19,5 volt voor laptops.

Homer stopcontacten in ontwikkeling

Voor de toekomst zijn er nog twee alternatieven denkbaar. Alle stopcontacten 24 volt geven bijvoorbeeld, of het plaatsen van korte verloopstekkers die de stroom omzetten naar het gewenste voltage. Een andere optie is het regelen van het voltage ín het stopcontact zelf. Dan komt er een universele stekker aan ieder apparaat, die met de wandcontactdoos communiceert en aangeeft welk voltage de wandcontactdoos moet geven. Het stopcontact geeft vervolgens het gevraagde voltage. Voor laptops bijvoorbeeld zou dat betekenen dat de transformator niet meer gebruikt wordt. Dit bespaart stroom. Bovendien gaat er nog maar een enkel snoer in de laptop.

laptop gebruik in de Homer

Efficiënt stroomgebruik in de Homer bij het werken met een laptop

Category
Date

Write a Comment